Mostra de Documentals .DOC Sagunto 2019

6é Mostra de Documentals de Sagunt
Mostra de Documentals .DOC Sagunto 2019
Description:
  • Actividades culturales
  • Dates:
    • Starts: 04/05/2019
    • Ends: 02/06/2019
Address:

.DOC

Mostra Documentals de Sagunt 2019

Del 4 de maig al 2 de juny

 

Dissabte 4 de maig - 19:00 h al Casal Jove

HR.DOC

Dirección: Raul Peck

País: España

Any: 2016

Duració: 95 min, VOSE

L'escriptor James Baldwin compte la història del moviment afrocamericà en l'Amèrica moderna, en forma d'extensió del seu llibre sense acabar “Remember This House” sobre el racisme als Estats Units, parlant de la seua relació amb Malcolm X, Martin Luther King, Medgar Evers, entre altres activistes, i el procés per la lluita dels drets dels afroamericans.

Premis:

2016: Premis Oscar: Nominat a millor documental

2016: Festival de Toronto: Premi del Públic (Millor documental)

 2016: Premis Independent Spirit: Nominat a millor llargmetratge documental

2016: Crítics Dels Angeles: Millor documental

2016: Premis Gotham: Nominat a millor documental

2016: Sindicat de Directors (DGA) : Nominat a Millor director / Documental".

 

 

“FEDERAL”

Diumenge 5  de maig - 19:00 h al Casal Jove

ThIA.DOC

Dirección: Albert Solé

País: España

Any: 2017

Duració: 58 min

Quin paper ha de jugar el federalisme d'esquerres a l'Europa multicultural i diversa dels nostres dies? Aquesta és la pregunta a la qual busca resposta el guanyador del Goya, Albert Solé.

Història, present i futur d'una proposta que busca conciliar els beneficis de l'autonomia i la integració en societats marcades per la presència d'identitats múltiples. L'estat de la qüestió, de la mà de pensadors i líders polítics d'abast internacional com Daniel Cohn-Bendit, Romano Prodi, Joan Botella, André Lecours, Javier Solana o Emma Bonino. Però també el federalisme explicat des de dins, a partir de l'experiència de ciutadans anònims: què sabem, d'on prové, quines són les seves possibilitats en un món cada vegada més globalitzat. I una mirada a experiències i tradicions federals, els èxits i fracassos del model.

 

 

“CAUDILLO”

Dijous 9 de maig - 19:00 h Casal Jove

Clasic.DOC

Dirección: Basilio Martín Patino

País: España

Any: 1977

Duració: 130min

Rescatar aquesta pel.licula de Basilio Martín Patino (1930- 2017), un dels cineastes espanyols més destacats per la seva obra lliure i en constant recerca de nous camins expressius, és un just exercici de pedagogia

En paraules de la seva fundació “Enfront de l'última pel·lícula de Basilio Martín Patino, el primer que cal fer és descobrir-se i respectar molt profundament la constància, la fe, l'esforç del seu director per trobar l'apassionant material amb què il·lustra la seva pel·lícula, en temps encara més difícils que els que vivim: aquells en què Franco, encara viu, seguia controlant i dominant la realitat oficial espanyola. Que, en aquest ambient i aquestes circumstàncies, Patino recrea  críticament una biografia de Franco com a representació omnipotent de l'Espanya d'aquests quaranta anys, és una cosa que ha forçosament de deixar-nos perplexos i admirats. Poques vegades el cinema espanyol ha complert més valerosament la seva missió de testimoni i avantguarda.

 

 

“CAMARON, FLAMENCO Y REVOLUCIÓN”

Divendres 10 de maig - 19:00 h Casal Jove

BIO.DOC

Dirección: Alexis Morante

País: España

Any: 2018

Duració: 104 min.

Conscients de que la música és universal, i més les grans obres i artistes, Camaron és un artista imprescindible.

Aquest documental ens parla d’una de les figures més apassionants que ha donat la música al segle XX, un homenatge al 25 aniversari de la mort de Camarón i una retrospectiva sobre la seva vida i el seu art. Un retrat íntim en què els seus creadors han tingut accés a l'arxiu inèdit de la família i on es mostren vídeos, fotografies i documents de l'artista que ens aproximen a l'interior de la llegenda. Una experiència immersiva narrada per l'actor Juan Diego. Camarón va universalitzar el Flamenc, un art que no té fronteres i que ara, amb aquesta pel·lícula, vol obrir-se una mica més al món.

 

Després de l'actuació el grup de ball flamenc de Leo Molina balla la Llegenda del temps.

 

Nominacions:

2018: Premis Goya: Nominat a Millor documental

2018: Premis Forqué: Nominat a Millor documental

2019: Premis Platí: Nominat a millor documental

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“CARA Y LUGARES”

Diumenge 12 de maig - 19:00 h al Casal Jove

Art. DOC

Dirección: Agnès Varda i Jean René

País:  França

Any: 2017

Duració:  90 min

 

Recentment mor Agnês Varda,el 29 de març de 2019, directora mítica de la *Nouvelle Vague, una de les pioneres del cinema fet per dones i del cinema feminista.

Les seues pel·lícules , documentals i vídeo-instal·lacions guarden totes un caràcter realista i social. El treball d’ Agnés desprén tendresa, respecte i rigor. Les seues obres són xicotetes obres mestres ,  testimoniatges històrics i del pas del temps. En els seus documentals  desplega tota la seua intel·ligència creativa, pur talent artístic i metareflesiu.

.DOC se suma amb aquest documental al nostre xicotet homenatge a una dona imprescindible del cinema.

“Caras y lugares” on Agnès i Jean,  junts s'uneixen en un viatge extraordinari i sorprenent pels pobles de França basat en l'atzar i la creativitat. En una furgoneta màgica que imprimeix fotografies de gran format, tots dos experimenten el contacte amb la gent i forgen una amistat basada en les seves diferències i el seu sentit de l'humor. Veterania i joventut en un recorregut humà i inoblidable.

 

Premis i nominacions:

2017: Premis Oscar: Nominat a millor documental.

2017: Festival de Toronto: Millor documental.

2017: National Board of Review : Millor documental.

2017: Cercle de Crítics de Nova York: Millor documental

 

 

 

 

 

 

 

“CANTARES DE UNA REVOLUCIÓN”

Dijous 16 de maig - 19:00 h al Casal Jove

History.DOC

Direcció: Ramón Lluis Blande

País:  España. 2018

Duració: 79 min

Nacho Vegas recorre alguns dels escenaris més significatius de la insurrecció dels obrers i camperols asturians a l'octubre de 1934, amb la música popular com a mapa i les paraules de Belarmino Tomás, president del Tercer Comitè Revolucionari, com brúixola.

Premis: 2018: Festival de Gijón: Premi Especial del Jurat.

 

 

 “EL SILENCIO DE OTROS”

Dissabte 17 de maig - 19:00 al Casal Jove

HR. DOC

Dirección: Almudena Carracedo i Robet Bahar

País: España. 2018

Duració: 95 min.

El Silenci de Altres revela la tortuosa lluita silenciada de les víctimes del llarg règim dictatorial de Francisco Franco, que continuen buscant justícia fins als nostres dies. Filmat al llarg de sis anys, la pel·lícula segueix a les víctimes i els supervivents del règim a mesura que organitzen l'anomenada "Querella Argentina" i confronten un "pacte de l'oblit" sobre els crims que van patir. Estrenat i premiat en la passada edició del Festival de Berlín, aquest documental ha estat comparat amb el cinema de Costa-Gavras pel seu fort contingut polític i de denúncia. Compta amb el suport de El Desig, la productora de Pedro i Agustín Almodóvar. És el segon llargmetratge documental del duo format per Almudena Carracedo i Robert Bahar, guanyadors de l'Emmy per Made in L.A.

Ens acompanyarà en la sala  l’ Associació de families víctimes de la fossa 112 de Paterna.

Premis i nominacions:

2018: Festival de Berlín: Premi del públic a Millor Documental.

2018: Premis del Cine Europeu: Nominat a Millor documental

 2018: Premis Goya: Millor documental

2018: Premis Forqué: Millor documental

2019: Premis Platí: Nominat a millor documental"

“Y SI TE DIJERAN QUE PUEDES”

Dissabte 18 de maig - 12:00 h Casal Jove

Pura Vida.DOC

Direcció: Javier Álvaro Palomares

País: España

Any: 2017

Duració: 61 mn

Sergi, Bea, Gonzalo, Emilio i Fernando són de generacions diferents, tenen gustos i aficions molt diferents i però, i a malgrat  els seus esforços, la societat tendeix agrupar-los sota la mateixa etiqueta: la de malalts mentals.

Els cinc protagonistes, que pateixen d'esquizofrènia i no tenen cap experiència prèvia en esports d'aventura, han decidit embarcar-se de la mà d'alguns dels millors alpinistes d'Espanya i de la seva associació AVIFES, en un dels projectes més importants de les seues vides: lluitar contra l'estigma de les malalties mentals.

Per a això, durant diverses setmanes, hauran de realitzar diverses activitats de menys a més dificultat, com ascendir a alguns muntanyes de la geografia espanyola, completar una via ferrada, escalar en els Mallos de Riglos, realitzar un ràfting o muntar en globus, per tal de preparar-se per al desafiament final: ascendir la Cara Sud del Naranjo de Bulnes. Una experiència que els canviarà la seva percepció de la vida.

 

 

“CHICAS EN LA CUMBRE”

Dissabte 18 de maig - 19:00 h Casal Jove

Pura Vida.DOC

Dirección: Fernando Guerra.  España  2018

Duració: 50 mn

Un projecte enorme de Sebastian Alvaro al Karakorum, on ens fa partícips d'una aventura extraordinària on les dones, són les vertaderes protagonistes.

En paraules de Álvaro...”Aquest es un projecte d’igualtat  i integració a la zona nord de Pakistan . El colofó de quasi vint anys de treball d’ajuda i cooperació a Hushé, un xicotet lloc d’uns 1500 habitants.

En aquest cas es va propiciar la creació d’un equip femení de xiques alpinistes que l’estiu passat va donar els primers fruits amb l’escalada d’una muntanya que supera els sis mil metres, el Manglik Sar (6050m) a la Val de Shimshal.

Les protagonistes son tres xiques joves de 15, 16 i 18 anys que son les netes de d’Abdul Karim, un dels alpinistes més notables del Pakistan.

 

 

“UN HOMBRE MEJOR”

Dissabte 19 de maig - 19:00 h Casal Jove

HR.DOC

Dirección: Lawrence Jackman i Attiya Khan

País: Canada

Any: 2017

Duració:  85 mn

 

Presenta una sèrie de converses íntimes entre una exparella en què hi va haver violència domèstica durant dos anys

En una calorosa nit d'estiu, una noia de 18 anys fugia de casa i corria pels carrers de la seva ciutat tement per la seva vida. Es deia Attiya Khan i s'escapava de Steve, el seu exnòvio, que havia estat abusant d'ella des de feia dos anys.

22 anys més tard, Attiya demana a Steve que es reuneixi amb ella perquè vol saber com recorda ell la seva relació i si està disposat a assumir la responsabilitat de les seves accions violentes. Attiya decideix filmar aquesta primera trobada amb l'ex que la maltractava.

 

 

“BURNING, NOCHES DE ROCK AND ROLL”

Divendres 24 de maig - 19:00 horas Casal Jove

Music.DOC

Dirección: Fernando Colomo  y Roberto J. Oltra

País: España

Any: 2018

Duració: 89 min.

“Que hace una chica como tu en un sitio como este” "(1978) va ser el títol del film i de la cançó que va unir a Fernando Colomo i Burning en una aliança eterna i exitosa per a tots els implicats, públic inclòs.

Els Burning van ser un grup de col·legues del barri de La Elipa i es va convertir en la banda de rock per excel·lència de la història pop espanyola. Liderats pel desaparegut Pepe Risi i Johnny Cifuentes i seguidors de "Rolling Stones" o el 'glam' de Bowie o "New York Dolls", "Burning" ha aconseguit mantenir-se com un referent per a diverses generacions de músics.

Després de tants anys Fernando i el grup tornen a fer un treball conjunt on la vertadera protagonista es la banda, considerada per molts i moltes com la més influent del nostre país i la millor banda de Rock d'Espanya

 

“MUJERES, DE COQUE MALLA”

Divendres 31 de maig - 19:00 horas Casal Jove

Music.DOC

Dirección: Gonzalo Visedo. España. 2018

Duració: 90 min.

La relació de Coque Malla amb les dones sempre ha segut de gran importància per al músic. Amb l'objectiu de reafirmar això, Malla crea 'Dones', un projecte cinematogràfic i musical en què el cantant es posa davant dels micros, acompanyat sempre per un rostre femení conegut.

 

 

“OPERACIÓN STUKA”

Dissabte 1 de juny - 19:00 al Casal Jove

FON.DOC

Dirección: Rafa Moles i Pepe Andreu.  España.  2018

Duració: 75 min

Els directors valencians Rafa Molés i Pepe Andreu i la resta de l'equip de SUICAFilms ens relaten un dels episiodios més desconeguts de la Guerra Civil. Un relat ple de contenció, però que aboca l'espectador a una reflexió crítica sobre l'absurda lògica de la guerra i la seva psicologia

Amb el front encara lluny, els habitants de quatre diminuts pobles de Castelló veuen aparèixer tres avions a l'horitzó. Alguns nens surten a saludar, els adults els miren amb innocència i curiositat. Però els avions maniobren, cauen en picat i bombardegen cases i esglésies. Maten a 38 veïns. Mai es va saber qui va ser el responsable. Fins ara.

Gairebé 80 anys després vam descobrir una carpeta a l'arxiu militar de Friburg, Alemanya, amb 66 fotografies aèries. Els alemanys es van prendre moltes molèsties a documentar aquell bombardeig del qual no van informar a ningú. Les fotos són la clau del misteri. Els habitants de Benassal, Ares, Albocàsser i Vilar de Canes sabran per fi que van ser víctimes d'un experiment nazi.

Els pilots pertanyien a la Legió Còndor, enviada per Hitler per ajudar a Franco. Van fixar la seva base a la Sènia. Bombardejaven al matí i passaven la tarda bevent cervesa a la platja de Peníscola. Era el maig del 38 i acabaven de rebre els tres primers models del Junkers 87A, conegut com Stuka. Els prototips van entrar a Espanya en secret i havien de calibrar si aguantarien una nova bomba de 500 quilos, el doble de les llançades fins llavors.

El mortífer èxit de l'experiment va ser determinant en la decisió alemanya de construir en massa el Stuka per arrasar amb ell Europa en l'encara insospitada II Guerra Mundial.

Ens acompanyaran a la sala Rafa Molés i Patricia Velert de SUICAFILMS.

 

 

 

“MORIR PARA CONTAR”

Diumenge 2 de juny

19:00 hores al Casal Jove

HR.DOC

Dirección: Hernan Zin

País:  Espanya

Any: 2017

Duració: 87 min.

Grans reporters de guerra expliquen els seus pitjors records i la manera en què s'enfronten a ells. Alhora, coneixem de prop la feina dels que brinden ajuda als periodistes que pateixen estrès posttraumàtic. Cada protagonista de "Morir per explicar" parlarà d'un conflicte en particular, pel que serà també un viatge a la guerra des de Vietnam fins als nostres dies, així com un homenatge als companys.

Lloc: Casal Jove de Port de Sagunt

C/ Vent de Marinada s/n

Information compiled by:

This office does not assume responsibility for sudden changes or variations of the events published on this site.

Rate and share