SÁBADOS DE CERÁMICA

SÁBADOS DE CERÁMICA
Description:
  • Cursos y talleres
  • Dates:
    • Starts: 18/05/2019
    • Ends: 18/05/2019
Address:

“Dissabtes de ceràmica”.

L'Ajuntament d'Onda ha posat en marxa el proper taller del curs 2018/2019 del programa educatiu es tracta d'un taller de ceràmica al Museu de Taulell per a tots els membres de la família.

En aquesta ocasió gaudirem d’un matí diferent en família amb una activitat lligada a la celebració del Dia Internacional dels Museus (DIM).

El tema que l’ICOM ens proposa enguany és: Els museus com a eixos culturals: el futur de la tradició. El leitmotiv consisteix en la representació del Museu com a centre en relació amb les comunitats locals, com a signe de localització. Un Museu local com el nostre es transforma així en una institució amb constant relació amb altres entitats com, per exemple, l’Ajuntament o els centres educatius, creant un teixit col·laboratiu i evocant el concepte de policentrisme. El Museu pren llavors un paper com a plataforma i vincle entre els Museus i el futur, respectant i preservant la memòria de les tradicions, i consolidant la seua pròpia tradició com a museu. Ara ja no es una institució estàtica, sinó que evoluciona i s’adapta a les necessitats de la societat, orientant les seues accions i activitats cap a les comunitats que l’envolten.

En el cas del Museu del Taulell, per a la mostra del DIM 2019, aquest policentrisme esdevé mitjançant la col·laboració amb l’IES Serra d’Espadà i l’alumnat d’Educació Secundària. Amb l’exposició que plantegen a les sales de l’espai museogràfic, s’estableix una xarxa cultural entre ambdós agents educatius, al mateix temps que les seues obres dialoguen amb les peces de les col·leccions permanents del Museu i estableixen un lligam que fa referència a la perdurabilitat en el temps de la nostra tradició taulellera.

La reflexió al voltant d’aquestes relacions serà per tant la temàtica sobre la que girarà l'activitat i taller familiar programat per al mes de maig.

Les famílies que vulguin participar en el taller poden fer reserva telefònica trucant al Museu del Taulell a partir del dilluns 6 de maig i fins al dia d'abans de la seva celebració i fins arribar al límit de 40 places, llavors s'obrirà llista d'espera.

Les taxes per poder realitzar l'activitat s'han establert en 3 EUR per participant siga adult o xiquet, sent GRATUIT PER A MENORS DE 4 ANYS, PERSONES AMB DISCAPACITAT I EMPADRONATS A ONDA.

Nota: els participants no empadronats a Onda cal que es fiquen en contacte amb el Museu per vore la forma de pagament.

Information compiled by:

This office does not assume responsibility for sudden changes or variations of the events published on this site.

Rate and share