Festes de Sant Vicent Ferrer 2016 Llíria

Description:
  • Programa de fiestas
  • Dates:
    • Starts: 31/03/2016
    • Ends: 10/04/2016
Address:

• Dijous dia 31 de Març

A les 17:00h JOCS ESPORTIUS A LA PLAÇA MAJOR PER ALS XIQUETS

Hui l´escola de trinquet amb corda, també podran jugar tots aquells xiquets que vulguen .

 

A les 17:30h Novena

 

A les 18:00h també a la plaça Major MASTER CHEF JUNIOR: FEM LA MONA DE PASQUA

Per a participar en el Master Chef Junior de Mones de Pasqua, cal fer la inscripció en les oficines

del Departament de Cultura en la Plaza Major, 11, porta 2. Places limitades màxim 50 xiquets per

ordre d´inscripció. Edad dels participants: xiquets de 6 a 12 anys. La participació serà per ordre de

inscripció.

D’igual manera, els xiquets es podran apuntar per a pujar en carro el dia de les mones.

 

A les 18:30h XOCOLATÀ PER A TOTS ELS MENUTS

DURANT TOTA LA VESPRADA, TOTS AQUELLS QUE VULGUEN

COL·LABORAR PODRAN DONAR SANG A L´AUTOBÚS QUE

A TAL EFECTE ESTARÀ EN LA MATEIXA PLAÇA

 

• Divendres dia 1 d´Abril

A les 17:30h NOVENA

A les 18:00h al teatre de la Llar del Jubilat TEATRE EN FAMILIA: la companyia MAGIC 6 presenta “EL GENIO DE ALADÍN, EL MUSICAL”. Acte patrocinat pel M.I. Ajuntament de Llíria. Preu: 3

Les entrades estaran a la venda al teatre des d´una hora abans de la representació

 

A les 19:30h inauguració del MERCAT MEDIEVAL a la Plaça Major. Acte patrocinat pel M.I. Ajuntament

 

A les 22:30h PREGÓ DE LES FESTES VICENTINES al teatre de la Banda Primitiva. Actuarà de mantenidor l’Excel·lentíssim President de l´Audiència provincial de València, D.  Fernando de Rosa. En la segona part, i a petició de molta gent que no va poder veure-la a la seua estrena, es representarà pel membres de la junta, el sainet en valencià “ Els lios de mon cosí”, obra molt divertida i graciosa per a passar una nit molt agradable.

En acabar els majorals i clavaris ens oferiran un vi d´honor.

 

• Dissabte dia 2 d´Abril

A les 11:00h inici del MERCAT MEDIEVAL a la Plaça Major. Patrocinat pel M .I. Ajuntament de Llíria. Horari d´11:00 a 14:00 h. i de 17:00 a 22:00 h.

 

A les 15:30h després d´haver-se apuntat en la plaça Major durant els  jocs esportius i des del carrer de Vicent Portolés els xiquets eixiran en carro cap a Sant Vicent on arreplegaran la tradicional mona i podran pujar en globus o als castells inflable que patrocina el M. I. Ajuntament i amb la col·laboració dels grups Juniors del poble. Els pares podran arreplegar als xiquets en l’ermita. El majorals ficaran un autobús que podrà tornar als xiquets a Llíria i els deixarà al col·legi Francisco Llopis.

 

Prèviament els ho tindran que comunicar al monitor que anirà amb ells en el carro.

A les 17:00h NOVENA

 

En acabar la novena es repartiran com ja és tradicional les mones.

 

A les 19:00h Al teatre de la Llar dels Jubilats, concert de la Banda U.D.P. Llíria - Camp de Túria - Serrans.

 

A les 22:30h La companyia de Teatre GUANCHUZRI presenta “SI YO FORA RICA” Escrita per Vicent Marco i dirigida per: Manuel Maestro, amb Victòria Salvador, Alejandro Mompó i Lola Moltó. Acte patrocinat pel M.I. Ajuntament.

Preu: 5 - Venda anticipada d´entrades del 29 a l´1 d´Abril en Ca la Vila de 9:00 a 14:00h i en la taquilla del teatre el dia de la representació.

 

• Diumenge dia 3 d´Abril

Durant tot el dia MERCAT MEDIEVAL A les 11:30h XIX FESTIVAL DE PAELLES al parc de Sant Vicent. Els interessats podran sol·licitar el tiquet de participació en el bar del Mercat, en el forn de Daniel i Pilar, en el forn de Susi, en el forn del Raval i en el forn de Sant Miquel així com a qualsevol fester o membre de la Junta Directiva de la Confraria fins al Dijous dia 31 de Març. Acte patrocinat pel M.I. Ajuntament i la Majoralia.

 

A les 17:00h. NOVENA I MISSA a l´ermita.

 

A les 20:00h. en el teatre de la Banda Primitiva. Tindrà lloc un homenatge a les grans veus que la Comunitat Valenciana ha donat: Concha Piquer, Bruno Lomas, Camilo Sesto i Juan Camacho. el musical “MI TIERRA, EL MUSICAL. VOCES DE LEYENDA”, a benefici de la associació AVAPACE (Asociación Valenciana de Ayuda a la Parálisis Cerebral).

Preu: 5 - Venda anticipada d’entrades del 29 a l’1 d’abril a Ca la Vila, de 9.00h a 14.00h, i a la taquilla del teatre el dia de la representació.

 

• Dilluns dia 4 d´Abril

A les 9:00h. eixida de la TRADICIONAL ROGATIVA . Enguany per fer 75 anys de la benedicció i adquisició per part de la confraria de la imatge processional, acompanyada per la banda juvenil de la Unió Musical, serà eixa mateixa imatge la que portarem a l´ermita , on després d´esmorzar tindrà lloc el final de la novena i solemne Eucaristia concelebrada amb sermó en valencià.

 

A continuació i seguint la tradició , es beneiran les aigües de la font igual que ho feu el nostre Pare Vicent.

 

Quan tornem a Llíria a l´arribada a l’església de Maria Mare, tindrà lloc la tradicional trobada dels dos Sants Patrons del poble. Gràcies a la col·laboració de la Junta de la Germandat de Sant Miquel i als seus portants i d´igual manera fem extensiu eixe agraïment als nostres portants així com als jovens que volen tindre la satisfacció per la seua devoció de portar al seu muscle la imatge de Sant Vicent Ferrer.

NOTA.- En interés de que les nostres tradicions no es perguen i recordant als nostres avantpassats, totes aquelles dones o xiquetes ataviades en la indumentària típica lliriana se´ls obsequiarà amb un detall vicentí.

 

• Dimarts dia 5 d’abril

A les 19.30h. en el Centre Multiusos Inauguració de l’exposició de pintura de CARLOS

GONZÁLBEZ I MARÍA JOSÉ VILLALBA.

L’exposició permaneixerà en el Centre del 5 al 30 d’abril i podrà ser visitada en l’horari d’apertura del propi centre.

 

• Dimecres dia 6 d´Abril

 

A les 19:00h. Conferència sobre la vida de Sant Vicent a càrrec de l’Il·lm. Sr. D. José Landete Casas. Doctor en dret i professor de dret eclesiàstic en la Facultat de Dret.

 

• Dijous dia 7 d´Abril

A les 22:00h. en el teatre de la Banda Primitiva el metal·lista TONI PONS

presenta l´espectacle de metal·lisme “TU OTRO YO”.

 

• Divendres dia 8 d´Abril

A les 20:00h. Concert de Percussió a càrrec del grup de percussió del conservatori de Llíria

 

A les 21:00h. SOPAR POPULAR al Pavelló Vell. Els majorals i clavaris volen oferir a tots aquells que han col·laborat amb la festa, en un entrepà o semblant, beguda, postres i dolç, escoltant les cançons del moment. Per a accedir, caldrà tindre ticket que per un preu simbòlic podran adquirir preguntant a qualsevol membre de la majoralia o la junta.

 

• Dissabte dia 9 d´Abril

A les 11:00h. exhibició de l´escola de pilota valenciana de Llíria A continuació partida professional de pilota. Estos actes tindran lloc al carrer de Sant Vicent de Paul (darrere

del Clarín).

 

A les 18:00h. es celebrarà LA V CURSA POPULAR DE SANT VICENT. El recorregut es farà des de la Plaça Major, Carrer de Sant Vicent , l´Avinguda Pla de l´Arc fins a Sant Vicent i tornar a la plaça. Primera prova puntuable per II Circuit de la Mancomunitat Camp de Túria 2016. Les inscripcions es faran online a través de la pàgina: www.megustacorrer.com. y les tendes Sport Moros i Edeta Running, Patrocinat pel M.I. Ajuntament i la Majoralia.

 

A les 22:30h. Al teatre de la Unió Musical CONCERT DE LA

BANDA SIMFÒNICA UNIO MUSICAL

 

 

• Diumenge 10 d´Abril

A les 12:00h. la Junta de la Confraria Sant Vicent Ferrer arreplegarà als clavaris i majorals per assistir a la Missa Major.

 

A les 12:30h. MISSA MAJOR concelebrada. En acabar la Missa PASSACARRER amb els majorals, clavaris, Junta de la Confraria de Sant Vicent Ferrer i autoritats religioses i civils, acompanyats per la Banda Primitiva de Llíria i precedits per el grup danses: El Tossal.

En arribar a la Plaça Major, atordidora MASCLETÀ Patrocinat pel M.I. Ajuntament de Llíria.

 

A les 19:30h. SOLEMNE PROCESSÓ INTERPARROQUIAL amb la imatge de Sant Miquel acompanyada per la Banda Juvenil de la Unió Musical i la imatge de Sant Vicent

acompanyada per la Banda  Primitiva . Recorden que les medalles d´or que es sortegen son per als confrares i confraresses que hagen anat a la processó i estiguen presents.

En finalitzar la processó i abans que entren les imatges dels nostres patrons es dispararan uns colorits ramillets de focs d´artifici des de la Plaça Major patrocinat pel M.I. Ajuntament.

 

Nota.- Si per causes alienes a la nostra voluntat es produeixen canvis en algun acte o horari, la clavaria , majoralia i autoritats demanen disculpes paer anticipat, al mateix temps que ho farien saber per algun

mitja de comunicació.

Information compiled by:

This office does not assume responsibility for sudden changes or variations of the events published on this site.

Rate and share